"האב איך זיך דען אליין באשאפן"' כשגיטי עשתה 'ספוקן וורד' באידיש...

ספוקן וורד ביידיש כבר שמעתן? אם לא, הגיע הזמן! גיטי מביאה לנו ספוקן מרתק על בלבול, זהות ונשיות בתכנית התרבות של ערוץ 7, בהגשת אסתי גרינברג המביאה לכן בכל שבוע תרבות יהודית שנשים יוצרות לנשים.

אסתי גרינברג , ה' באייר תשפ"א | עודכן: 23:21

"האב איך זיך דען אליין באשאפן"' כשגיטי עשתה 'ספוקן וורד' באידיש...-ערוץ 7
אסתי גרינברג
צילום: עצמי

פודקאסט נשי משובח שאי אפשר לשמוע בשום מקום אחר. "יוצאות לתרבות" בשידור חי בין 09:00 ל 10:00, בערוץ 7 רדיו אינטרנט, וכעת להאזנה בכל שעה בפדקאסט נשי שבועי.

והשבוע ב"יוצאות לתרבות" 7- מתארחות בתוכנית:

שירה לינשה, זמרת צעירה ואנרגטית מספרת על החלומות, על הדרך, איך זה להיות חרדים- חסידיים- ציונים ואיך הכל התחיל. הדס לניאדו על מיזם מיוחד שפיתחה לנשים מניקות, נחמה בריסקמן תלמד אותנו איך להיות שפיות וקונדיטוריות גם עם ידיים שמאליות ויש גם מתכון*, גיטי פורגס בספוקן וורד שמשלב גם יידיש, גל בידרמן תיתן את חוות דעתה המקצועית על הסדרה החדשה "ישמח חתני". ציפי בלומנטל מכאן 11 תסיח את מה שמציק לה. פרשת שבוע, הגיגים ועוד…

בין לבין, מוזיקה ווקאלית ו/או שקטה עם:

חיה קוגן "true love" – דליה - "טוב להודות", לאה דרור - "ענווים", נהורה והדס - "השמלה הסגולה", אלויה שיר - "שבורי לב", דורין אור אעידן - "לרוץ אחריך".


רוצה להציע לנו אייטמים לתכנית? בא לך על שיר מסוים? דברי איתנו:

יצאה לי טוב
צילום: נחמה

המתכון שהובא בתוכנית לעוגת קונקורד שנחמה מכינה ל הקונדיטורית גליה אגייב מקונדיטורית "גליה" בירושלים כפי שהובא באתר "וואלה!":

• 10 חלבונים

• 3 כוסות סוכר

• 2 כפות גדושות קקאו

לגנאש:

• 200 גרם שוקולד

• 500 גרם שמנת מתוקה/ קצפת צמחית

• 1. מחממים תנור לחום נמוך

• 2. מציירים על 3 ניירות שלושה עיגולים או מלבנים

• 3. מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף סמיך ויציב.

• 4. מקפלים פנימה את הקקאו.

• 5. מחלקים את התערובת בין העיגולים / המלבנים. ניתן למלא שק-זילוף בתערובת ולזלף. את שאר המרנג מזלפים כצינורות ארוכים.

• 6. אופים בתנור ב100 מעלות כשעתיים.

• 7. לגנאש: ממיסים במיקרוגל את השוקולד ביחד עם 200 גרם מהשמנת ומקררים כשעה. לאחר הקירור מקציפים בתוספת של 300 גרם שמנת.

8. בונים את העוגה: מניחים על צלחת מרנג אחד, מורחים עליו שכבת קרם אחידה, מניחים מרנג נוסף ושוב כרבע מהקרם. מניחים עיגול שלישי, הפעם הפוך ומורחים את יתרת הקרם מלמעלה ומסביב בשוליים. מקשטים בדפנות ומלמעלה באצבעות מרנג.

מקור: https://food.walla.co.il/recipe/648221