כוחות אמריקנים השתלטו על תחנת גבול עיראקית בכביש הראשי המוביל לירדן, לאחר שהפקידים העיראקים נטשו אותה.

כתב רויטרס, אדמונד בלייר, דיווח ממעבר הגבול בטרביל, 550 קילומטר ממערב לבגדאד, שחיילים אמריקנים מוצבים כעת במשרדים שם.

חייל אמריקני במעבר הגבול איחל נסיעה טובה לנוסעים, אך סרב לדבר עם עיתונאים.

לשאלה מתי הוא הגיע לשם, אמר "אינני יכול לענות לשאלה זו".

נראה כי הפקידים העיראקים הבודדים שהיו במעבר הגבול נמלטו בבהלה בעקבות נפילת בגדאד ביום רביעי.

בלייר סיפר, כי בבואו למקום גילה שרידים של ארוחה שהסועדים לא סיימו, אך לא פקידים עיראקים.

מכשירים חשמליים הושארו דלוקים וכלי-נשק נמצאו על שולחן סמוך לדגל עיראקי קטן.

מטוסים אמריקנים הפציצו בפצצות חכמות את ביתו במערב בגדאד של ברזאן איברהים חסן אל-תיכריתי, אחיו למחצה של סדאם חוסיין ולשעבר ראש שירות המודיעין העיראקי.

"האח הוא יועצו של הנשיא. הבניין הופצץ בשש פצצות חכמות, במסגרת הפעולות נגד שרידי משטרו של סדאם חוסיין", נאמר בהודעה שפירסמה מפקדת הכוחות האמריקנים בקטאר.

מטוסים תקפו במשך הלילה את ביתו ברמאדי, כ-110 קילומטרים ממערב לבגדאד.לא ברור אם מישהו היה בבניין באותו זמן.

ברזאן ניהל את המוחאבארת בין 1979 ל-1983 והיה שגריר עיראק מול מוסדות האו"ם בז'נווה בין 1988 ל-1997.

ברזאן, הנחשב ל"בנקאי של סדאם במערב" בעת שמילא את התפקיד הדיפלומטי, דחה טענות כי השתתף בטבח הכורדים בשנות ה-80.

הארגון לזכויות האדם "אינדיקט" שמרכזו בלונדון, מבקש להעמידו לדין על פשעי מלחמה נגד הכורדים העיראקים.

הארגון מסר כי האיש השתתף אישית ברצח אלפי גברים מאחד השבטים ב-1983, ובתוקף תפקידו כראש המוחאבראת, היה אחראי להיעלמותם ורציחתם של בני המיעוטים האתניים ולהגלייתם.

על-פי החשד, הוא הורה לרצוח מתנגדים למשטר בעיראק ששהו מחוץ לגבולותיה.