Alber Elbaz
Alber ElbazReuters/Jerome Domine/ABACAPRESS.COM

מעצב הישראלי והבינלאומי אלבר אלבז, הלך לעולמו הלילה (ראשון) בביתו שבפריז, בירת צרפת, לאחר שחלה בקורונה והמחלה הכריעה אותו.

אלבז, בן 59 בפטירתו, היה מוכר בעולם בעיקר הודות להחייאה של המותג הצרפתי "לנוון" בין השנים 2001-2015.

אלבר אלבז נולד בעיר קזבלנקה שבמרוקו בשנת 1961, ועלה לישראל עם משפחתו בהיותו בן 8. המשפחה התגוררה בדירת שיכון בחולון ושם בילה את ימי ילדותו ונערותו.

לאחר שסיים את שירותו הצבאי בהצלחה למד אלבז עיצוב אופנה ב"שנקר" והיה לבוגר המפורסם ביותר של בית הספר.

בשנת 1985, בתמיכתה של אמו, היגר לניו יורק כדי לפתח את קריירת האופנה שלו, ובמחצית השניה של שנות ה-90 עבר לפריז שם עבד בבתי האופנה המובילים בעולם.

בשנת 2005 קיבל אלבז את פרס מעצב האופנה הבינלאומי של השנה, מטעם מועצת מעצבי האופנה של ארצות הברית. בשנת 2007 בחר הטיים מגזין באלבז כאחד מ-100 האנשים המשפיעים ביותר בעולם, ובאותה שנה הוא אף זכה באות לגיון הכבוד הצרפתי