
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון בני גנץ ניסו לאשר פעילות מבצעית מאחורי גבם של שרי הקבינט המדיני-ביטחוני. כך פורסם היום (ראשון) לראשונה בחדשות הערב בכאן 11.
ברגע האחרון נתניהו נאלץ לכנס פורום מצומצם ביותר של השרים לאישור הפעולה המבצעית, על אף שמראש תכנן לבצע את המבצע ללא אישור השרים הרלוונטיים.
במהלך הדיון, כך נודע לכאן חדשות, חלק מהגורמים הביעו דאגה והביעו שאלות סביב נחיצות המבצע - בעיקר מחשש לתגובה. למרות החששות, בסופו של דבר השרים אישרו את המבצע - כשהרעיון מאחוריו היה להעביר מסר לצד השני.
מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה: "שקר מוחלט. מבלי להתייחס לפעולה ספציפית, כל פעילות מבצעית מאושרת במנגנונים ובתהליכים הנהוגים מזה שנים וכפי שקבוע בחוק. בתהליך האישורים שותפים ראש הממשלה, שר הביטחון, הרמטכ״ל, וראשי הגופים הביטחוניים.
"לעיתים משתתפים בתהליך זה גם שרים נוספים, כדי להאיר היבטים הנוגעים לתחומי אחריותם או לספק נקודות מבט נוספות וזאת לפנים משורת הדין. כשהפעילות עונה על הקריטריונים שבסעיף 40 א לחוק יסוד הממשלה - היא מובאת לקבינט הביטחוני כנדרש בחוק. כך נהוג וכך נעשה באופן קבוע".