פסטה טליאטלה פלייה א-פיאנו ברוטב קוואטרו פרומג׳יו

מנת פסטה חגיגית וקלת הכנה שתסדר לכם יופי של ארוחת חג לצד סלט רענן. רוטב עשיר בשילוב גבינות מעניינות יוצר שילוב טעם עשיר בנגיעות חרפרפות.

ברילה , ט"ו באייר תשפ"א

פסטה טליאטלה פלייה א-פיאנו ברוטב קוואטרו פרומג׳יו-ערוץ 7
פסטה טליאטלה פלייה א-פיאנו ברוטב קוואטרו פרומג׳יו
צילום: נמרוד סונדרס

חומרים ל-4 מנות:

1 חבילה (500 גרם) ברילה טליאטלה פלייה א-פיאנו

לרוטב:

  • 2 כפות חמאה
  • 2 גבעולי תימין
  • 1 מכל (250 מ״ל) שמנת 38%
  • 30 גרם גרוייר או אמנטל מגוררת
  • 30 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 30 גרם גבינת פרמז'ן
  • 30 גרם גבינת רוקפור

אופן הכנה:

מחממים חמאה ותימין במחבת גדולה ורחבה או סיר נמוך ורחב ומצמצמים את הנוזל לחצי.

מוסיפים את השמנת, ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הגבינות ומערבבים 2-3 דקות, עם כף עץ, עד שהרוטב מתאחד ומסמיך מעט.

במקביל מרתיחים סיר עם מים לבישול הפסטה.

מוסיפים מלח ואת הפסטה ומבשלים, לפי הוראות, 6 דקות. מסננים ומעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב. מערבבים ומגישים חם.