
חומרים ל-4 מנות:
1 חבילה (500 גרם) ברילה טליאטלה פלייה א-פיאנו
לרוטב:
- 2 כפות חמאה
- 2 גבעולי תימין
- 1 מכל (250 מ״ל) שמנת 38%
- 30 גרם גרוייר או אמנטל מגוררת
- 30 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 30 גרם גבינת פרמז'ן
- 30 גרם גבינת רוקפור
אופן הכנה:
מחממים חמאה ותימין במחבת גדולה ורחבה או סיר נמוך ורחב ומצמצמים את הנוזל לחצי.
מוסיפים את השמנת, ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הגבינות ומערבבים 2-3 דקות, עם כף עץ, עד שהרוטב מתאחד ומסמיך מעט.
במקביל מרתיחים סיר עם מים לבישול הפסטה.
מוסיפים מלח ואת הפסטה ומבשלים, לפי הוראות, 6 דקות. מסננים ומעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב. מערבבים ומגישים חם.