ריזוטו סלק, גבינות ויין

אורז הריזוטו מככב במטבח האיטלקי ומופיע בשלל סגנונות ושילובים. את המנה מבשלים באופן אקטיבי ומוסיפים את הנוזלים בהדרגה עד לדרגת עשייה מועדפת (אל דנטה). חמאה, ציר ירקות וסלק חוברים במנה לצבע סגול עז וטעם נפלא של גבינות

TEKA , ט"ו באייר תשפ"א

ריזוטו סלק, גבינות ויין-ערוץ 7
ריזוטו סלק, גבינות ויין
צילום: סטודיו TEKA

רכיבים (עבור 4 מנות):

  • 400 גר' סלק מבושל
  • 1 ליטר ציר ירקות
  • 30 מ''ל שמן זית כתית מעולה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 300 גר' אורז לריזוטו
  • 1 גבעול טימין גדול
  • 100 מ''ל יין לבן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 30 גר' חמאה
  • 150 גר' גבינת פטה מגורדת
  • 50 גר' גבינת פרמז'ן מגורדת
  • 40 גר' אגוזי מלך קצוצים דק
  • 20 גר' שומשום

הוראות הכנה:

1. הכניסו מחצית מכמות הסלק עם הציר למעבד מזון וטחנו עד לקבלת תערובת אחידה. צקו את התערובת לסיר והביאו לרתיחה עדינה.

2. את שארית הסלק גרדו או קצצו דק והניחו לניקוז במסננת.

3. במחבת נפרדת חממו את שמן הזית. הוסיפו בצל וטגנו בזהירות עד שיתרכך. הוסיפו שום ובשלו למשך 2-3 דקות נוספות.

4. הוסיפו למחבת אורז וטימין עד שיהיו מצופים בשמן, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

5. הגבירו את האש, מזגו את היין הלבן ובשלו למשך 1-2 דקות לצמצום הנוזלים.

6. הנמיכו את האש לאש בינונית והוסיפו מצקת אחת ציר הסלק. ערבבו ללא הפסקה עד שהנוזלים יספגו. חזרו על הפעולה עד שכל ציר הסלק יתווסף לסיר. בשלב הזה האורז אמור לקבל מרקם קרמי, אבל עדיין אל דנטה.

7. הוציאו את ענף הטימין.

8. הוסיפו את החמאה, הסלק המגורד ואת שתי הגבינות: פטה ופרמז'ן.

9. מזגו את הריזוטו לארבע צלחות, פזרו אגוזי מלך קצוצים ושומשום מעל.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מכשירי החשמל TEKA