עוגת שיש פרג נימוחה, מושלמת לצד הקפה

בשלנית הרשת פרח גבסו מגישה: עוגה בחושה שיש פרג במתכון שכל אחד יכול להכין בקלות. מתכון פרקטי לעוגה שתמיד מצליחה

פרח גבסו , ט"ו באייר תשפ"א

עוגת שיש פרג נימוחה, מושלמת לצד הקפה-ערוץ 7
עוגת שיש תפוז פרג
צילום: פרח גבסו



מרכיבים:

  • 5 ביצים גדולות מופרדות.
  • כוס סוכר.
  • כוס מיץ תפוזים טרי.
  • כוס שמן.
  • 2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם שקיק אבקת אפיה.
  • 3 כפות פודינג וניל.
  • כוס פרג טחון.
  • 2 תבניות אינגלישקיק משומנות.


אופן ההכנה:

מחממים תנור על 170מעלות.
מפרידים את הביצים.
מקציפים את החלבונים עם מעט מלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
מקציפים על מהירות בנונית עד שמתקבל מרנג תפוח וחזק.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים.
ממשיכים להקציף ומוסיפים בזרם דק את השמן ומיץ תפוזים.
מוסיפים קמח תופח ופודינג בפולסים עד לבלילה חלקה.
יוצקים שליש מהבלילה לתבניות.
את הבלילה שנשארה מערבבים עם הפרג ויוצקים מעל הבלילה שבתבניות.
אופים למשך ארבעים וחמש דקות.