עוגת שיש תפוז פרג
עוגת שיש תפוז פרגצילום: פרח גבסו



מרכיבים:

  • 5 ביצים גדולות מופרדות.
  • כוס סוכר.
  • כוס מיץ תפוזים טרי.
  • כוס שמן.
  • 2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם שקיק אבקת אפיה.
  • 3 כפות פודינג וניל.
  • כוס פרג טחון.
  • 2 תבניות אינגלישקיק משומנות.


אופן ההכנה:

מחממים תנור על 170מעלות.
מפרידים את הביצים.
מקציפים את החלבונים עם מעט מלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
מקציפים על מהירות בנונית עד שמתקבל מרנג תפוח וחזק.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים.
ממשיכים להקציף ומוסיפים בזרם דק את השמן ומיץ תפוזים.
מוסיפים קמח תופח ופודינג בפולסים עד לבלילה חלקה.
יוצקים שליש מהבלילה לתבניות.
את הבלילה שנשארה מערבבים עם הפרג ויוצקים מעל הבלילה שבתבניות.
אופים למשך ארבעים וחמש דקות.