פסטה סציליה עם עגבניות, טונה ודברים טובים בנגיעות חריף

מכמה מרכיבים פשוטים, נוצרת מנה עיקרית לארוחה משפחתית שמכינים בסיר אחד וב10 דקות הכנה. רצוי להשתמש בנתחי טונה מעושנת או מתובלת חריפה

טובי הירשלר , י"ז באייר תשפ"א

פסטה סציליה עם עגבניות, טונה ודברים טובים בנגיעות חריף-ערוץ 7
פסטה סיציליה
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 1 חבילת פסטה מאיזה סוג שאהבים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 פחית גדולה עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 3 כוסות מים
  • מלח, פלפל שחור, סוכר, אורגנו יבש, צ'ילי יבש לפי הטעם

להגשה:

קופסת שימורי טונה מתובלת/ טונה מעושנת

זיתים שחורים מגולענים

אופציונלי: עגבניות מיובשות חתוכות

אופן ההכנה:

בסיר גדול מטגננם את הבצל והשום בשמן זית.

מוסיפים פנימה את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות.

מוסיפים 2 כוסות מים ומתבלים.

מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.

מכניסים פנימה את הפסטה, מנמיכים את האש.

את יתר המים, מוסיפים בהדרגה עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.

להגשה:

בצלחת הגשה מניחים פסטה, מפזרים מעל נתחי טונה, זיתים ועגבניות מיובשות.