סלט עדשים שחורות
סלט עדשים שחורות צילום: סטודיו TEKA

רכיבים:

  • 150 גרם עדשי בלוגה יבשות
  • 1 עגבניה גדולה (300 גרם בערך)
  • 60 גרם לחם
  • 50 גרם זיתים שחורים
  • 40 גרם בצל ירוק
  • 20 גרם צלפים
  • 50 גרם עלי נענע
  • 50 מ"ל שמן זית כתית מעולה
  • 30 מ"ל חומץ שרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 40 גרם גבינת פטה טבעונית (אופציונאלי)

הוראות הכנה:

הרתיחו את העדשים בסיר גדול עם מים. ברגע שהם אל דנטה, הורידו מן האש, שטפו במים קרים וצננו.

חתכו את הלחם לקוביות וטגנו בשמן חם מאוד. אפשר לזלוף שמן ולאפות בתנור לקבלת קרוטונים שומניים פחות.

חתכו את הבצל הירוק והזיתים השחורים, את העגבנייה ואת עלי הנענע וערבבו יחד ערבבו בקערה גדולה עם חומץ השרי ושמן זית, הוסיפו גם את העדשים ומניחים בצד למשך 20 דקות לאיחוד הטעמים.

לפני הגשה פזרו קרוטונים, וגבינת פטה טבעונית (אופציונאלי)

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו