הרב שמואל אליהו
הרב שמואל אליהוצילום: Yonatan Sindel/Flash90

פחות משתי יממות לפקיעת המנדט של ראש הממשלה בנימין נתניהו להרכבת הממשלה, מתרחבת תמיכה של רבנים בהקמת ממשלה תוך הסתמכות על מפלגת רע"מ.

לאחר שאמש הביע הרב צבי טאו, נשיא ישיבת הר המור, תמיכה בהקמת ממשלה שכזו, הבוקר (שני) מצטרף לתומכים גם רב העיר צפת, הרב שמואל אליהו.

בראיון לרדיו "גלי ישראל" אמר הרב אליהו, "קראתי את דברי הרב טאו ואני מזדהה עם כל מילה. צריך לתת לזה סיכוי. אנחנו ברגעי הכרעה, סמוטריץ' צריך להבין שנעמוד מאחוריו".

אולם, במפלגת הציונות הדתית מבהירים גם הבוקר כי עמדת המפלגה השוללת הקמת ממשלה תוך הסתמכות על רע"ם לא השתנתה.

"אין ולא יהיה שינוי בעמדת הציונות הדתית לגבי הישענות על תומכי מחבלים ששוללים את קיומה של ישראל כמדינה יהודית", נמסר מהמפלגה.

במפלגת הציונות הדתית הוסיפו, "מי שיעלה על דעתו להקים ממשלה שכזו שתסכן את המדינה היהודית ישא אות קין עד אחרון ימיו".