הר האוורסט
הר האוורסטiStock

מספרם הרב של חולי קורונה בקרב המטפסים על האוורסט בנפאל מעורר סערה בקהיליית המטפסים העולמית וגורר ביקורת נוקבת כלפי הרשויות בנפאל שלטענת המטפסים פעולות להסתיר מידע.

בשנה שעברה בוטלה עונת הטיפוס על האוורסט בגלל התפרצות הקורונה. מבחינת נפאל מדובר באובדן של מקור הכנסה חשוב מאוד, ולכן השנה לא הסכימה ממשלת נפאל לבטל את עונת הטיפוס פעם נוספת. במקום זאת נמסר כי הונפקו 408 רשיונות טיפוס, והעונה מתקיימת כמתוכנן.

עד כה הודיעה נפאל על ארבעה חולי קורונה שנמצאו מקרב המטפסים, אבל אלו טוענים כי מספר החולים גבוה הרבה יותר.

אחד החולים מספר כי רופאים באוורסט אבחנו אותו כסובל ממחלת גבהים הגורמת לו לקשיי נשימה. לא הוצעה לו בדיקת קורונה, ורק כשהגיע לבית החולים לאשפוז אובחן כלוקה בקורונה.

ב'גרדיאן' הבריטי מדווחים כי רופאים במחנה הבסיס של האוורסט, שממנו יוצאים המטפסים המנסים להעפיל אל הפסגה, אומרים שלא לציטוט, כי הרשויות הורו להם שלא לבצע בדיקות קורונה, ולא לאבחן אנשים כלוקים בקורונה.

עם זאת, לפי הדיווחים נראה כי לרוב המטפסים הדבר אינו מפריע, הם מוכנים לטפס על האוורסט בכל מחיר, ורובם אפילו לא טורחים לעטות מסכה על פניהם מחשש פן יידבקו בנגיף.

האירוע מתחולל בזמן שהתפרצות הקורונה בנפאל נמצאת בשיאה, בדומה למצב השורר בהודו השכנה.