עוגת גבינה קלת הכנה שתמיד מצליחה

עוגת גבינה קלאסית במרקם מוס נפלא. אם מקפידים על כללי הבסיס, מתקבלת עוגה גבוהה ומוצלחת במיוחד. מכל עוגות הגבינה עתירות התוספות, זו ללא ספק עוגת הגבינה מנצחת

טובי הירשלר , כ"ז באייר תשפ"א

עוגת גבינה קלת הכנה שתמיד מצליחה-ערוץ 7
עוגת גבינה אפויה
צילום: טובי הירשלר

תבנית עגולה קפיצית קוטר 24

מרכיבים:

  • 120 גרם עוגיות לוטוס או אוראו או בסקוויטים טחונים
  • 75 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 7 ביצים מופרדות
  • כוס סוכר
  • 3 סוכר וניל
  • 3 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • 4 כפות שטוחות פודינג וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 450 גרם שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

לפני שמתחילים מכינים את התבנית:

על נייר אפיה מציירים עיגול בקוטר של תחתית התבנית ומניחים בתבנית

גוזרים רצועה רחבה ועבה של נייר אפיה ומצפים בה את דפנות התבנית כך שיעלו ב20 ס"מ מגובה התבנית.

להכנת העוגה:

ממיסים במיקרו את החמאה, שופכים מעל פירורי הסקוויטים, מערבבים ומהדקים לתחתית התבנית.

מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב (נזהרים שהקצף לא ישבר וישאר במרקם חלק ומבריק)

מעבירים לקערה את קצף החלבונים.

בינתיים מקציפים את החלמונים עם יתר הסוכר וסוכר וניל.

מוסיפים גבינות.

מנפים פנימה קורנפלור ופודינג וניל.

מקציפים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

בעזרת מרית מקפלים פנימה את קצף החלבונים ב3 פעמים עד שהתערובות מתאחדות

יוצקים לתבנית ואופים:

בתחתית התנור מניחים תבנית עם מיים רותחים

שעתיים וחצי על 120 מעלות

כשהעוגה מתקררת ניתן לצפות באבקת סוכר, קצפת, ריבת חלב וכל ציפוי שאהבים.