לשבועות ולכל השנה: לזניה חגיגית עם תרד וגבינת ריקוטה

שילוב מנצח של גבינות, רוטב שמנת וקצת תרד יוצר איזון טעמים מפתיע ומרענן. שכבות עלי פסטה ורוטב עשיר בין השכבות יוצרים מנה עיקרית מושלמת לחג השבועות.

טובי הירשלר , כ"ח באייר תשפ"א

לשבועות ולכל השנה: לזניה חגיגית עם תרד וגבינת ריקוטה-ערוץ 7
לזניה ירוקה
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • תבנית פיירקס מלבנית עמוקה
  • 1 חבילת אטריות לזניה
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
  • רבע כוס יין לבן
  • פלפל שחור, מלח, קורט אגוז מוסקט
  • 1 קופסה גדולה עלי תרד טרי
  • 20 גרם חמאה
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 200 גרם גבינת פטה
  • 2 ביצים
  • גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

במחבת טפלון ממיסים חמאה, מוסיפים את התרד ומאדים על אש נמוכה עד שהעלים מתרככים.

מכינים רוטב שמנת: מרתיחים שמנת מתוקה עם רבע כוס יין לבן, מלח , פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט. מבשלים כ7 דקות עש שהשמנת מסמיכה ונוצר רוטב מעט עבה.

בקערה מערבבים את כל הגבינות ללא המוצרלה.

מוסיפים ביצים, פלפל שחור ואם רוצים מעט מלח (זהירות, הפטה מלוחה)

מרכיבים את הלזניה:

מסדרים שכבת אטריות לזניה.

מעל בוזקים שליש מרוטב שמנת.

מעל מסדרים שכבת עלי תרד.

מעל בוזקים שליש מתערובת הגבינות.

מפזרים מוצרלה ומניכים שכבת עלי לזניה נוספת וממשיכים להרכיב לפי הסדר הנ"ל.

לציפוי: מסדרים תרד, מעט רוטב שמנת ומוצרלה ואופים כ35 דקות על 180 מעלות, עד שעלי הלזניה מתרככים והפשטידה משחימה.

מומלץ להגיש לצד סלט ירוק