עוגת גבינה טראפלס
עוגת גבינה טראפלס צילום: יח"צ הנמל

המצרכים לעוגה בקוטר 20 ס"מ
לבסיס:

  • 120 גרם ביסקוויטים
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות קקאו
  • 3 כפות אבקת סוכר

למלית:

  • 375 מ"ל (1.5 כוסות) שמנת להקצפה
  • 250 גרם מסקרפונה
  • ¾ כוס אבקת סוכר
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • כפית תמצית וניל
  • 5 גרם ג'לטין מומסים ברבע כוס מים

לטראפלס:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שוקולד חלב
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
2 כפיות תמצית וניל
250 מ"ל שמנת להקצפה (נוספים)

ההכנה :
מכינים את הטראפלס:
קוצצים את השוקולדים ומכניסים כל אחד לקערה נפרדת.
מחממים 250 מ"ל מהשמנת עם הוניל לסף רתיחה.
שופכים חצי כוס מהשמנת על כל אחד מהשוקולדים, מערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה.
מניסים להתייצבות במקרר.
מוציאים את השוקולדים מהמקרר, מוסיפים לכל אחד ½ כוס שמנת נוספת ומקציפים לקרם רך.
מזלפים לתוך תבניות סיליקון בצורת כדור ומקפיאים.
מכינים את הבסיס:
טוחנים במעבד מזון ביסקויטים עם קקאו וסוכר לפירורים דקים.
מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב.
מהדקים בתוך רינג בקוטר 16 ס"מ מונח על נייר אפיה ומכניסים להתייצבות במקרר.
מכינים את המלית:
מקציפים ביחד שמנת עם אבקת סוכר ווניל לקצפת רכה.
מוסיפים את המסקרפונה והשמנת החמוצה ומערבבים היטב.
ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת השמנת. מערבבים היטב.
מרכיבים את העוגה:
מניחים את הבסיס בתוך תבנית מתפרקת בקוטר 18 ס"מ עם שקף בדפנות.
מניחים מעל הבסיס עיגולי טראפלס שהקפאנו.
שופכים חצי מתערובת הגבינה ומיישרים.
מכניסים ל-1/4 שעה למקפיא להתייצבות.
מוציאים מהמקפיא ומסדרים מעל עוד שכבת טראפלס.
מכסים בשארית תערובת הגבינה. מיישרים ומכניסים להתייצבות במקרר.
מניחים מעל עוד מכדורי הטראפלס ושומרים בקירור.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו