עוף חגיגי בלימון ודבש

לא רק בתה: כוהנת הבישול טליה אהרוני משלבת לימון ודבש במנת עוף מהאגדות

טליה אהרוני , כ"ח באייר תשפ"א

עוף חגיגי בלימון ודבש-ערוץ 7
עוף בדבש ולימון
צילום: טליה אהרוני

מרכיבים:

8 כרעי עוף

למרינדה:

  • חצי כוס מיץ לימון סחוט
  • רבע כוס דבש
  • מלח גס
  • גרגירי פלפםל שחור שלם
  • חצי ראש שום קצוץ
  • צרור כוסברה קצוצה גס
  • בצל גדול חתוך לטבעות
  • 2 גבעולי סלרי

אופן ההכנה:

מערבבים את חמרי המשרה למעט הסלרי והבצל.

מסדרים את חלקי העוף בתבנית הגשה ומורחים את המשרה על חלקי העוף.

מפזרים סלרי קצוץ וטבעות בצל.

מנחים פרוסות לימון דקות מעל חלקי העוף.

מעבירים למקרר לכמה שעות לספיגת הטעמים.

מכיניסים לתנור ל200 מעלות לשעה מכוסה בנייר אפיה.

מסירים את נייר האפיה ואופים עוד חצי שעה עד לקבלת גוון זהוב.