פאי בצק פריך עם עגבניות שרי, פטה וטימין

כהנת האפיה יפעת רגב מגישה: פאי בצק פריך קל הכנה במילוי עשיר בטעם. שילוב מדוייק של גבינת פטה, עגבניות שרי מתקתקות ונגיעות טימין, יוצרים מנה מושלמת

יפעת רגב , כ"ט באייר תשפ"א

פאי בצק פריך עם עגבניות שרי, פטה וטימין-ערוץ 7
פאי פטה, עגבניות שרי וטימין
צילום: יפעת רגב

את הגבינות כמובן ניתן להמיר במה שאם אוהבים
גם עשבי תיבול במקום תימין אפשר בזילקום
רינג 22
מרכיבים:
לבצק פריך:

  • 180 גר חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 280 גר קמח (2 כוסות)
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • חצי כפית פלפל שחור
  • ביצה

מילוי:

  • 10 עגבניות שרי חתוכות לחצי
  • חצי כוס זיתים חתוכים לטבעות
  • 100 גר גבינת פטה כבשים פיראוס של תנובה
  • 100 גר פתיתי מוצרלה קולקשיין של תנובה
  • 50 גר גבינת שמנת 16% של תנובה
  • 5 עלי תימין טריים
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס

רויאל:

  • 200 מ”ל (כוס) שמנת לבישול של השף הלבן
  • ביצה
  • כף שטוחה קמח
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
במעבד מזון מכניסים את הקמח המלח פלפל שחור והחמאה.
מעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שמתגבש בצק.
מורידים לנייר אפיה או לדף גיטרה(קונים בחנויות מתמחות)
מרדדים למרובע בגודל 30*30.
מקפיאים 10 דקות.
מוציאים קורצים עיגול עם הרינג(תקרצו בצד שתוכלו לחתןך רצועות)
בעזרת סרגל תחתכו רצועות.
ותניחו אותם מסביב לרינג תהדקו היטב.
תקפיאו עוד חצי שעה.
תציאו ותחוררו בעזרת סרגל את התחתית.
תאפו 12 דקות בחום 170 מעלות בטורבו.
מילוי:
שימו בתחתית את העגבניות והזיתים
מעל את הגבינות(פזרו באופן אחיד)
רויאל:
תערבבו הכל היטב
תשפכו מעל הגבינות
ולאפות ב175 מעלות בטורבו כשעה
או עד שמשחים
לצנן ולשחרר את הרינג

למתכונים נוספים של יפעת: https://www.instagram.com/yifatyr/