בראוניז קצפת וגנאש שוקולד לבן

שף קונדיטור יפעת רגב מגישה: עוגת בראוני שוקולדית עם שכבת קצפת בגימור גנאש שוקולד לבן. ללא שימוש בג'לטין, מתאימה לכל אירוע ובמיוחד לחג שבועות

יפעת רגב , כ"ט באייר תשפ"א

בראוניז קצפת וגנאש שוקולד לבן-ערוץ 7
בראוני קצפת וגנאש שוקולד לבן
צילום: יפעת רגב


תבנית 26/24
מרכיבים:
לבראוניז:

  • 6 ביצים מופרדות
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • חצי כוס סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 70 מ”ל שמנת מתוקה
  • שקית פודינג שוקולד

לקצפת:

  • 500 מ”ל שמנת מתוקה
  • שקית פודינג וניל
  • כוס חלב (180 200 מ”ל)
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות סוכר

לגנאש:

  • 140 מ”ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם חמאת קקאו(אפשר גם בלי)

אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד עם השמנת
מקציפים את החלבונים עם הסוכרים לקצף יציב ונוקשה
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים
אחכ את פודינג השוקולד (כל פעם קצת, חשוב בתנועות עטיפה)
ובסוף את מסת השוקולד
בזהירות לא לשבור את מסת הקצף
יוצקים לתבנית ואופים בחום 160 מעלות בטורבו 35 דקות
או עד שהקיסם יוצא יבש
קצפת:
מקציפים את השמנת למרקם יוגורט רך
מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים להקציף לקצף יציב אך לא נוקשה
שופכים לתבנית ומקפיאים רבע שעה
גנאש:
ממיסים הכל ביחד ומעבירים דרך מסננת לוודא שאין גושים
יוצקים מעל הקצפת ומחזירים להקפאה שעה
מעבירים למקרר

למתכונים נוספים של יפעת רגב: https://www.instagram.com/yifatyr/