
בימים האחרונים נמצאים אזרחי ישראל תחת מתקפה קשה לצד התפרעויות אלימות של תושבים ערבים ישראלים בשטח ריבוני של מדינת ישראל.
מדיניות ההכלה של הממשלה בשנים האחרונות, ציירה תמונה של שקט אולם בפועל אותה מדיניות אגרה דלקים מתחת לפני השטח וכעת אנו עדים להתפרצות שאותה מדיניות הביאה עלינו.
חוסר המשילות המתמשך בדרום הארץ, כנופיות ופרוטקשנים בצפון, השתלטות על קרקעות ביהודה ושומרון באין מפריע.
וזו תשובת אויבינו לשתיקה והתקפלות רבת שנים אל מול גזענות ושנאה.
התפקיד החשוב ביותר של מנהיג, של ראש ממשלה, הוא לוודא שאזרחי ישראל יכולים לחיות בביטחון במדינתם ללא חשש לחייהם.
במצב חירום זה יש לנקוט בצעדים קשים כתגובה.
1. עזה צריכה לחטוף מכה מהירה וקטלנית, נתניהו ידוע כמי שמנהל טוב מערכות קצרות אבל כשאלו מתארכות יש לו קושי בקבלת החלטות וניהול המערכה.
יש לגבות מחיר כבד על כל פגיעה בריבונות ישראלית, שיטוח והריסת נכסים אסטרטגיים של תנועת חמאס והג׳יהאד האיסלאמי, חיסול ממוקד, הריסת נכסים פרטיים של בכירי חמאס והשמדת כלל מערך הטילים, הרקטות, נתיבי ההברחה ומפעלי הנשק והטילים.
2. חוסר המשילות, האכיפה והענישה שהממשלה הנוכחית טיפחה במשך שנים מציב אותנו אל מול צורך חירום מיידי לאכיפת יתר, ענישה מחמירה ושלילת קצבאות ממי שפוגע באלימות באזרחים ישראלים, רכוש ציבורי ופרטי וסמלי מדינה.
*גיוס חירום ויום כשירות למשרתי מג״ב מתנדבים לדורותיהם כדי לעבות את כח האדם. לוחמי מג״ב לדורותיהם שלא נמצאים בכשירות מבצעית או רישום מילואים מעוניינים להתנדב ולסייע.
מדובר באלפי אזרחים לפחות, שומרי חוק, עם ניסיון רב מתקופת האינתיפאדה והפיגועים שבגיוס חירום יכולים להכפיל את כח הנוכחות וההרתעה בצורה מיידית.
*מבצע איסוף נשק בלתי חוקי ומעצר.
*הנחיית מפכ״ל לשוטרים לעצור מיידית כל אדם שנתפס משחית רכוש או זורק אבן, על תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות.
*הנחייה לפרקליטות המדינה למצות את מלוא חומרת הדין עם כל מי שהשתתף בתקיפת אזרח או רכוש באלימות.
*שלילת קיצבאות ביטוח לאומי
3. פעם אחר פעם בתקופת הרמאדן הר הבית הוא הקטליזטור, כבר שנים אנו רואים שהוואקף הירדני אינו מסוגל וגם אינו מעוניין למנוע את חילול הקודש במקום, פעם אחר פעם מסייעים אנשי הוואקף לפורעים ולאלימות, מסתירים אותם במיסגדים.
* יש להחזיר מיידית את המצלמות והמגנומטרים לאזור.
* יש לשלוח מסר מיידי לירדן כי נעביר את הסמכות לשמירה על ההר לרשות דתית מסעודיה או מהאמיריות, במידה ואינם מסוגלים להשתלט על האלימות בהר באופן מיידי.
יש להחזיר את הריבונות וההרתעה מיד למדינת ישראל
ולאזרחי ישראל.