
יו"ר התעוררות בירושלים ויו"ר האופוזיציה, עופר ברקוביץ, פנה לראש העיר ירושלים, משה ליאון, במטרה לשתף פעולה בהיבטים שונים של ניהול המשבר הבטחוני חברתי.
בין הנושאים שהועלו: שיפור פעילות המשטרה בירושלים, תגבור אבטחה של מוסדות חינוך, העברת מסרים מאחדים ומרגיעים לציבור, קידום מערך מתנדבים לאירועי חירום ועוד.
"עלינו להיות מאוחדים ככל שניתן'', אומר ברקוביץ, ''התושבים מצפים להניח מחלוקות בצד ולהבטיח את הביטחון שלהם ואת המשך החיים המשותפים בעיר.
"אנחנו רוצים לסייע לעירייה ביוזמות שונות עם כוחות המתנדבים שלנו, וגיוס נוספים. פנו אלי אנשים לגבי תגבור האבטחה על מוסדות החינוך. יש היבטים רבים הדורשים העמקה במוכנות למצב החירום הזה''.
ברקוביץ הוסיף: "זה הזמן לפעול יחד, לשפר את מוכנות המשטרה לפעולה חריפה נגד קיצוניים וטרוריסטים, לחזק את מערך המתנדבים כאן בירושלים, ולפעול להעברת מסרים על שמירת החיים המשותפים בעיר בין אלו שאינם חלק ממעגל האלימות''.