יהודה גליק
יהודה גליקערוץ 7

שעות אחדות לפני סיום המועד להגשת טפסי התמודדות בבחירות לנשיאות המדינה הודיע חבר הכנסת לשעבר יהודה גליק כי הוא פורש מהמירוץ לנשיאות המדינה.

"חברים יקרים ואהובים כמו תמיד יש במאי לתסריט הגדול שמכוון את העניינים הכי טוב. רציתי להביא אנרגיות חדשות של טוב למוסד הנשיאות ולא עלתה בידי", כתב בהודעתו.

עוד הוסיף כי הוא "מאחל בהצלחה רבה לכל המועמדים המצויינים, בעזרתו יתברך אשתדל להמשיך לפעול למען הארת פנים, ריבוי הטוב בעולם ולמען חיזוק האוכלוסיות השקופות".

מוקדם יותר בניה של מרים פרץ, אביחי ואליסף, הגישו למזכירת הכנסת ירדנה מלר את מועמדותה של אימם לתפקיד נשיאת המדינה. להגשת המועמדות צירפו חתימתם של 11 חברי כנסת.

כמו כן יו"ר הסוכנות היהודית יצחק הרצוג הגיש למזכירות הכנסת את טופס מועמדותו לנשיאות המדינה.

הרצוג הציג את רשימת 27 התומכים במועמדותו, ביניהם גם חברי כנסת מהליכוד (גדי יברקן וקטי שטרית), יהדות התורה (יעקב אשר, יצחק פינדרוס ויעקב טסלר) והציונות הדתית (שמחה רוטמן). רק שלושה חברי כנסת ממפלגת העבודה, בה הוא חבר, הביעו תמיכה בו, עמר בר-לב, אפרת רייטן ורם שפע.