ריבלין וראש השב''כ נדב ארגמן, השבוע
ריבלין וראש השב''כ נדב ארגמן, השבועצילום: ללא קרדיט

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין שוחח בטלפון עם בני משפחתה של סומיה סנטוש, אזרחית הודו, שנהרגה מפגיעת רקטה באשקלון, ועם בני משפחותיהם של וויראוואט קרונבוריראק וסיקהרין סאנגמרם, אזרחי תאילנד שנהרגו מפגיעת רקטה במועצה אזורית אשכול.

הנשיא ביקש להביע את תנחומיו בפני המשפחות בשם העם בישראל. בשיחתו עם בני המשפחה של סומיה, אמר הנשיא לבעלה סנת'וש הנמצא בהודו: "אני מקווה שתמצא נחמה באהבתה, באדיבותה ובנדיבות שהעניקה לאחרים שנזדקקו לכך".

עוד ביקש הנשיא ריבלין להודות לראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, ולאזרחי הודו, על הסיוע והתמיכה בישראל.

סנת'וש הודה לנשיא על החיבוק החם ולמדינת ישראל על הסיוע המהיר בהעברת סומיה אל הודו לקיום הלוויתה.

בשיחתו עם אלמנותיהם של וויראוואט וסיקהרין מסר הנשיא להן ולילדיהן מילות נחמה וכאב על האובדן והעביר את תנחומיו גם להוד מלכותו מלך תאילנד, לממשלתו ולאזרחי תאילנד, על תמיכתם בישראל. "אנו בוכים איתכם על אובדן החיים הטראגי בידי הטרור. אני מקווה שתמצאו נחמה במעשיהם ובזיכרונות שהותירו גם אחרי לכתם ואני מתפלל איתכם לימים טובים יותר," אמר הנשיא לבני המשפחות.