מועצת הביטחון של האו"ם קראה לשמירה על הפסקת האש בין ישראל לחמאס והדגישה את הצורך לסייע הומניטרית לאזרחים פלסטינים.
משרד החוץ הגיב להודעת המועצה ומסר תחילה כי הוא מודה לנשיא ביידן ולממשל האמריקאי על תמיכתם המתמשכת בישראל ובזכותה להגן על אזרחיה, ועל פעילותה במועצת הביטחון.
"האחריות המלאה על ההסלמה מוטלת על ארגון הטרור חמאס, שבחר לפתוח בירי טילים לבירת ישראל ירושלים, לעוטף עזה ולשאר ערי ישראל.
מצער לראות שמועבי״ט התעלמה מירי של למעלה מ-4,000 טילים לעבר אזרחי ישראל מתוך השטחים המאוכלסים בעזה. החמאס משתמש בתושבי הרצועה כמגן אנושי, מנצל באופן ציני את מצוקתם, יורה על המעברים היבשתיים ומונע הכנסת ציוד הומניטרי, מזון, תרופות ואנרגיה מישראל לרצועה", נמסר ממשרד החוץ.
"אנו מצפים מהקהילה הבינ"ל לגנות את החמאס, לפרק אותו מנשקו ולדאוג לשיקום הרצועה תוך מניעת זליגת כסף ואמל"ח לטרור. ישראל ממשיכה להיות מחוייבת לגורל שבוייה ונעדריה ותעמוד על השבתם. ישראל מודה לכל המדינות שתמכו בזכותה להגן על עצמה ותמשיך לעשות זאת מול כל איום על אזרחיה".