סלט פסטה עם זוקיני, מוצרלה, בזילקום וכלמני טוב

מתכון קל הכנה, טעים וקייצי. מתאים כארוחת צהריים, ערב או לאורחים שמגיעים

ברילה , י"ב בסיון תשפ"א

סלט פסטה עם זוקיני, מוצרלה, בזילקום וכלמני טוב-ערוץ 7
סלט פסטה וזוקיני
צילום: נמרוד סונדרס

חומרים ל-4 מנות:

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה ברילה טרופי
  • 2 זוקיני פרוסים לרצועות דקות בעזרת קולפן
  • 20 עגבניות שרי פרוסות או חתוכות לרבעים
  • חבילת כדורי בייבי מוצרלה חצויים
  • חופן נבטי בזיליקום או עלי בזיליקום
  • 2-3 כפות צנוברים קלויים

לרוטב:

  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף מייפל או דבש
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מרתיחים סיר עם מים לבישול הפסטה. מוסיפים מלח ואת הפסטה ומבשלים, לפי הוראות, 6 דקות. מסננים ומצננים. מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים בצנצנת. טועמים ומאזנים טעמים במידת הצורך. מערבבים את הפסטה עם יתר החומרים

המתכון באדיבות פסטה ברילה