עוף בגריל ממש כמו ברוטיסרי

עוף בגריל קריספי מבחוץ ועסיסי ממש מבפנים. 4 מרכיבים בלבד ומתקבלת מנה עיקרית מושלמת. מתאים במיוחד לצהרי שבת ולכל ארוחת ערב לצד כל תוספת שתבחרו

טובי הירשלר , י"ב בסיון תשפ"א

עוף בגריל ממש כמו ברוטיסרי-ערוץ 7
עוף בגריל
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים ל4 מנות:

  • 4 חלקי עוף שאוהבים או עוף שלם נקי
  • מלח שולחן
  • כף פפריקה מתוקה
  • רבע כוס שמן זית (אפשר גם שמן רגיל)

אופן ההכנה:

מניחים את העוף בתבנית פיירקס (מתקבל יותר טוב באפייה מתבנית חד פעמית)

מפזרים על העוף מלח.

מערבבים שמן עם פפריקה ומורחים על העוף המומלח בעזרת מברישת מריחה.

מכניסים לתנור על 170 מעלות עם כיסוי לשעה ורבע.

מורחים שוב את העוף מהנוזלים שהצטברו בתבנית.

מורידים את הכיסוי, מעבירים את התנור למצב גריל עליון וצורבים את העוף למשך 10- 15 דקות עד שמקבל צבע שחום חזק.