ישראל כ"ץ
ישראל כ"ץצילום: Miriam Alster/Flash90

שר האוצר ישראל כ"ץ מהליכוד, חבר הקבינט המדיני-ביטחוני, התייחס הבוקר (ראשון) להפסקת האש שסיימה את מבצע "שומר החומות", והבהיר כי ישראל תחריף את המשוואה מול חמאס.

בריאיון לתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב אמר כ"ץ לאריה גולן: "על כל פגיעה בדרום יהיו סיכולים ממוקדים בראשי חמאס. שלא יאיימו עלינו בירי על תל אביב. אנחנו נמנע ירי על שדרות וכל מקום אחר".

כ"ץ הבהיר כי הדברים אושרו בקבינט ואמר: "כל מה שניתן לבצע מהאוויר צה"ל ביצע בצורה מופתית. יש את עניין את המיגון שאנחנו נשלים אותו גם באשקלון, אשדוד, נתיבות ויישובים סמוכים. עכשיו נצטרך לעמוד במדיניות שדין שדרות כדין תל אביב וירושלים". לדבריו, "אם ישוגר טיל בגלל מכת ברק בלילה, סינוואר וחבריו ישלמו בראשם".

בדבריו התייחס כ"ץ גם להעברת הסיוע לעזה ואמר: "צריך לדון, בשילוב עם ארצות הברית וגורמים אחרים, ולראות איך ישראל לא מסייעת לחמאס לעבור את המשברים. צריך לעבות את זה בפתרון כולל, ושום דבר לא יקרה בלי החזרת השבויים והנעדרים".

בתוך כך, לאחר המבצע בעזה, הרמטכ"ל כוכבי יקיים סדרה של דיונים על ההיערכות המבצעית ברצועה ועל הפערים במהלך המבצע. בצה"ל סבורים שיש לחקור אם ברקע ההתראות שהיו בתקופת הרמדאן, השקיע הקבינט המדיני-ביטחוני די זמן בחשיבה איך לא להיגרר למלחמה במועד שלא היה מתוכנן.