מפגינים נגד ישראל בניו יורק
מפגינים נגד ישראל בניו יורקREUTERS/Carlo Allegri

האלימות נגד יהודים בניו יורק בעקבות מבצע "שומר החומות" הביאה את מושל ניו יורק, אנדרו קואומו, להורות למשטרת ניו יורק להגביר את נוכחותה בשכונות היהודיות על מנת לשמור על התושבים היהודיים. 

בהצהרה שפירסם לכלי התקשורת בניו יורק, אמר קואומו כי "בעקבות הגידול הבלתי מתקבל לאחרונה בפשעי השנאה האנטישמיים בפריסה ארצית, אני שולח באופן יזום כוחות משטרה כדי לספק ביטחון במתקנים דתיים, חינוכיים וקהילתיים יהודיים".

הוא הוסיף גם כי השוטרים יעבדו יחד עם ראשי הקהילות היהודיות על מנת להגביר את הביטחון של יהודי ניו יורק ולהעניק מענה מהיר לכל איום בטחוני.

גם ראש העיר, ביל דה בלאזיו, אמר כי בעקבות האירועים האחרונים והמתקפות על יהודים ברחובות ניו יורק, תתוגבר האבטחה על השכונות היהודיות.

בפגישה שקיים עם מנהיגי הקהילה היהודית בבורו פארק אמר דה בלאזיו, "אנו נזרוק החוצה את האנטישמיות בכל מקום שנמצא אותה. זה לא מקובל. זו עיר עבור כולם, וכל מי שיבצע מעשה מוטה נגד אחרים או בעל דעות קדומות, אנו נמצא אותם. הרקע של משטרת ניו יורק באיתור חשודים הוא ברור לחלוטין. האירועים האחרונים מוכיחים שצריך לעשות יותר עבודה. יש כתם של אנטישמיות שעדיין מסתתר בעיר הזאת, במדינה הזו, ברחבי העולם. זה היה כאן אלפי שנים ובכל פעם שאנשים מנסים לומר שהיא נעלמה, זה לא נעלם. אנטישמיות חיה וקיימת מדי. חייבים לעצור אותה".

על פי נתוני משטרת ניו יורק, עד היום נרשמו 191 תלונות על פשעי שנאה נגד יהודים, עלייה של 71 אחוזים בהשוואה לכמות פשעי השנאה האנטישמיים באותה תקופה בשנה שעברה.