משטרת התנועה
משטרת התנועהצילום: דוברות המשטרה

הקורונה חלפה, החיים כמעט חזרו למסלולם והיציאה ההמונית של הציבור מהבתים מייצרת סכנות חדשות בכבישים ברחבי המדינה

העיתון 'ישראל היום' מפרסם כי מנתוני אגף התנועה עולה כי בשליש הראשון של השנה נרשמה עלייה של יותר מ-21 אחוזים במספר הדו"חות שנרשמו לנהגים בגין אי ציות לרמזור אדום.

במשטרה אומרים כי "תאונות הדרכים גובות מחיר כבד בנפש. נמשיך בפעילות אכיפה ממוקדת על מנת להגדיל את הסיכוי לתפוס את מבצעי העבירה".

מינואר ועד 24 באפריל 2020 נהרגו 105 איש בכבישים. ואילו השנה, בתקופה המקבילה, נרשמו 136 הרוגים. עבירת אי־ציות לרמזור נחשבת עבירה חמורה ומסכנת חיים, והסיכוי שתתרחש תאונה קטלנית כתוצאה ממעבר באור אדום הוא גבוה.

בשל כך, המשטרה מבצעת אכיפה מוגברת בעבירת רמזור אדום באמצעות מצלמות ובאמצעות שוטרים. באגף התנועה הגבירו את האכיפה, ומתחילת השנה ועד לסוף אפריל נרשמו בכל רחבי הארץ 11,896 דו"חות, עלייה מדאיגה של יותר מ-21 אחוזים לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אז נרשמו 9,761 דו"חות.

ירושלים היא העיר שבה הכי הרבה נהגים עוברים באור אדום. מנתוני רישום הדו"חות שהגיעו ל"ישראל היום" עולה כי מתחילת השנה ועד לסוף אפריל השנה, בירושלים נרשמו 1,828 דו"חות, לעומת 1,024 בתקופה המקבילה אשתקד.