מרג'ורי טיילור גרין
מרג'ורי טיילור גריןצילום: רויטרס

חברת הקונגרס האמריקני, מרג'ורי טיילור גרין, עוררה את זעמם של חברים רבים במפלגה הרפובליקנית לאחר שהשוותה בין הדרישה של יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי לעטות מסיכת פנים בתוך בניין הקונגרס להוראתם של הנאצים ליהודים לחבוש טלאי צהוב.

הסערה החלה בתחילת השבוע כאשר טיילור גרין העניקה ראיון לתוכנית טלויזיה נוצרית בשם "The Water Cooler" ובו טענה כי ההוראה לעטות מסיכות פנים מזכירה לה את התקופה הנאצית, ואף טענה כי "פלוסי צבועה בכך שהיא דורשת מחברי הקונגרס להוכיח כי התחסנו לפני שיוכלו להסתובב בקונגרס ללא מסיכות פנים".

בראיון אמרה טיילור גרין כי "אנו יכולים להסתכל אחורה לתקופה בהיסטוריה שבה נאמר לאנשים ללבוש טלאי צהוב, והתייחסו אליהם בהחלט כאל אזרחים מדרגה שנייה, עד כדי כך שהם הוכנסו לרכבות ונלקחו לתאי גזים בגרמניה הנאצית. זה בדיוק סוג ההתעללות שעליו מדברת ננסי פלוסי".

דבריה של טיילור גרין זכו לביקורת חריפה מצד ארגונים יהודיים ובהם הקונגרס היהודי אמריקני שפירסם הודעה בה נאמר כי "לעולם לא ניתן להשוות מגבלות הקשורות לבריאות לטלאי צהוב, תאי גזים וזוועות נאציות אחרות. השוואות כאלו מבזות את השואה".

אלא שגם חברי מפלגתה של טיילור גרין יצאו נגדה בחריפות אחרי ההשוואה המקוממת. מנהיג הרפובליקנים בבית הנבחרים, קווין מקארתי, אמר כי "מרג'ורי טועה, וההחלטה המכוונת שלה להשוות את זוועות השואה עם עטיית מסכות היא מחרידה. תנו לי להיות ברור: הוועידה הרפובליקנית של הבית מגנה את השפה הזו".

גם אליס סטפניק, חברת המפלגה הרפובליקנית מניו יורק, הוסיפה כי "השוואת עטיית מסיכה וחיסונים לשואה מקטינה את הזוועות האנושיות המשמעותיות ביותר שאי פעם בוצעו. כולנו חייבים לעבוד יחד כדי לחנך את עמיתינו האמריקנים על זוועות השואה".

גם חברי קונגרס אחרים תקפו את טיילור גרין על הדברים. בתגובה היא פירסמה הודעת הבהרה לדבריה, בה נאמר כי "מעולם לא השוויתי את זה לשואה, רק לאפליה נגד יהודים בשנים הראשונות של הנאצים. תפסיקו להזין את התקפות התקשורת מצד שמאל עלי".