העיר סנט פטרסבורג ברוסיה תציע בקרוב לתיירים אטרקציה נוספת – המגדל השני בגובהו בעולם.
חברת האדריכלות הסקוטית Kettle Collective חשפה את התוכניות לבניית המגדל בשם Lakhta Center שיתנשא לגובה 703 מטרים ויכיל 150 קומות ובהם משרדים, מרכזי ספא ונופש, מקומות לינה ועוד.
הבניין הגבוה ביותר בעולם ימשיך להיות מגדל בורג' חליפה בדובאי, המתנשא לגובה 828 מטרים. מי שעומדת מאחורי הפרוייקט השאפתני היא חברת האנרגיה הרוסית גזפרום, שמשרדיה שוכנים בסמוך לאתר בו יוקם המגדל.
הבניין של גזפרום, שבנייתו הושלמה בשנת 2018, נחשב לגבוה ביותר ברוסיה כיום והוא מתנשא לגובה 462 מטרים ומכיל 87 קומות.
טוני קטל, בעל חברת האדריכלות הסקוטית שתכננה את המגדל החדש שבנייתו תחל בקרוב, אמר כי "מרכז Lakhta החדש יהיה תבנית של עיצוב בר קיימא לפרויקטים רבי קומות עולמיים עתידיים. העיצוב הוא אסתטי ופונקציונלי כאחד מכיוון שהוא יפחית כוחות ניכרים של רוחות שישפיעו על המבנה, ויצמצם בכך את גודל האלמנטים המבניים הנדרשים עבור הבניין. השכבה החיצונית של הבניין נוצרת מעמודים סליליים, ואילו המבנה עצמו יבנה על ידי סדרת אטריומים ספירליים היוצרים מרחבים ציבוריים אנכיים".
הבניין גם יציע את קומת הצפייה הגבוהה ביותר בעולם, בגובה 590 מטרים. הבניין השני בגובהו בעולם כיום הוא מגדל שנגחאי בסין, המתנשא לגובה 632 מטרים.