גלידת וניל ביתית עם טופינג חלוה, מייפל ופקאן מסוכר

גלידת וניל פרווה בציפוי בטעמי חלוה ופקאן מסוכר. ניתן להוסיף לציפוי שבבי שוקולד, סוכריות צבעוניות, אגוזים, שבבי קוקוס או כל צפוי שעולה על הדעת

טובי הירשלר , י"ט בסיון תשפ"א

גלידת וניל ביתית עם טופינג חלוה, מייפל ופקאן מסוכר-ערוץ 7
גלידת וניל עם טופינג חלוה ופקאן
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 6 ביצים מופרדות
  • חצי כוס סוכר
  • 250 מ"ל ריץ' פרווה או שמנת חלבית לקצפת
  • 4 כפות פודינג וניל (אפשר קצת יותר, לפי הטעם)
  • לציפוי: שיערות חלוה, פקאן מסוכר קצוץ גס, סירופ מייפל.

אופן ההכנה:

מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר

מקציפים את החלמונים בנפרד עם פודינג וניל, מוסיפים שמנת או ריץ' ומקציפים עד להתייצבות.

מקפלים את תערובת החלבונים לתערובת החלמונים והקצפת

מעבירים לקופסת פלסטיק או תבנית ומפזרים בנדיבות את מרכיבי הציפוי