עוף בציפוי טמפורה
עוף בציפוי טמפורה צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 4 נתחי חזה עוף שלמים (2 פרפרים)

לטמפורה:

  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 ביצה
  • חצי כוס סודה
  • חצי כוס מים

לרוטב:

  • רבע כוס רוטב טריאקי
  • רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות גדושות סילאן
  • לציפוי: סומסום לבן וסומסום שחור
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל אחיד.

בקערה גדולה ועמוקה מניחים קמח, קורנפלר ואת יתר מרכיבי הבלילה וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה וסמיכה.

בסיר רחב ועמוק מחממים שמן לטיגון עמוק. בודקים את חום השמן שיהיה חם מספיק לייצר בועות אך לא חם מדי שישרוף את העוף.

טובלים כל נתח עוף בנפרד בתוך הבלילה עד שיצופה לחלוטין ומניחים בתוך השמן.

יש להקפיד שנתחי העוף אינם נוגעים זה בזה בטיגון כדי למנוע הידבקות.

מטגנים עד שמזהיב ומעבירים לנייר סופג.

בסיר קטן מחממים את מרכיבי הרוטב עד לרתיחה ואיחוד ושופכים מעל נתחי העוף.

מפזרים סומסום ומגישים.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו