חייל בניווט
חייל בניווטצילום: דובר צה"ל

צה"ל ביטל שבוע ניווטים של קורס מ"כים במסייעת שריון מחשש לאלימות נגד החיילים מצד בדואים בדרום, כך פורסם היום (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11.

קצין שריון ראשי הנחה כי במקום ניווט בשטח פתוח, הניווטים יתקיימו בתוך בסיס שיזפון.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי "שבוע הניווטים יתקיים בשטח בסיס ההדרכה של היחידה בדרום מתוך שיקולים מקצועיים ובטיחותיים".

לפני כשבועיים חשף הכתב הצבאי רועי שרון כי השבעת לוחמי חטיבת הנח"ל שתוכננה להיערך בכותל המערבי הועברה לאנדרטת הנח"ל ליד פרדס חנה.

הסיבה לשינוי המיקום היה חששם של אנשי החטיבה לשלומם של משפחות וחברי הלוחמים שאמורים היו להגיע לעיר העתיקה בירושלים.

ההחלטה התקבלה בעיצומו של מבצע שומר החומות, כשהמהומות בירושלים היו בשיאן. הר הבית היה אז מוקד לעימותים אלימים, השלכת אבנים, יידוי זיקוקים ותקיפת שוטרים ולובשי מדים. על רקע זה החליטו בחטיבת הנח"ל להעתיק את מקום הטקס.