בחושה וניל קינמון וקרמבל
בחושה וניל קינמון וקרמבל צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 5 ביצים שלמות
  • כוס סוכר
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • כוס ריצ' (שמנת לקצפת צמחית/ חלבית)
  • 3/4 כוס סוכר
  • קינמון לפי הטעם
  • לקרמבל:
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • רבע כוס סוכר חום
  • 100 גרם מרגרינה

אופן ההכנה:

מכינים את הקרמבל: בקערה מעבדים את מרכיבי הקרמבל עד שמתקבל בצק פירורי. אם צריך מוסיפים קצת קמח או מרגרינה עד למרקם הרצוי.

מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף צהוב בהיר ותפוח.

מנמיכים את מ הירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזילוף דק.

מוסיפים פודינג וניל, תמצית וניל.

לסרוגין מוסיפים את הריץ' והקמח.

מתבלים בקינמון לפי הטעם.

מערבלים עד שמתקבלת בלילה חלקה ומאוחדת.

מעבירים ל2 תבניות אינגלישקייק או לתבנית קוגלהוף.

מפזרים קרמבל בנדיבות.

אופים על 185 כ45 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

הערה: הקרמבל נשמר הייטב במקרר לכן מומלץ להכין כמות גדולה, לאחסן בקופסה אטומה ולפזר מעל עוגות ומאפים מתוקים.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו