דואט מקלות גריסיני ופיצה

גרסיני או מקל הלחם הוא מעין לחם יבש וארוך המוגש במטבח האיטלקי כמתאבן שלפני הארוחה, והפיצה – אין צורך להציג, אחת המנות הנפוצות והאהובות ביותר בעולם. המתכון הבא משלב בין השתיים במקלות פריכים שהופכים לנשנוש מפתיע ויפה להגשה בכל ארוחה

TEKA , כ"ו בסיון תשפ"א

דואט מקלות גריסיני ופיצה-ערוץ 7
גריסיני פיצה
צילום: סטודיו TEKA

רכיבים:

  • 2 בצקי פיצה (ניתן להשיג בכל סופר)
  • 150 גרם רוטב עגבניות
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • אורגנו
  • בזיליקום

הכנה:

מחממים את התנור ל -220 מעלות צלזיוס.

פותחים ומשטחים את אחד מבצקי הפיצה על משטח עבודה מקומח. מניחים על הבצק את רוטב העגבניות, המוצרלה המגוררת והבזיליקום הטרי הקצוץ.

משטחים את הבצק השני מעל הפאי הראשון ומשטחים את שניהם יחד במערוך תוך הפעלת לחץ קלה על מנת לאחד בין השנים קלות (הימנעו משיטוח יתר על המידה).

חותכים רצועות שוות של כ 4-5 ס"מ ומגלגלים כל רצועה לספירלה.

מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, מפזרים את האורגנו ואופים בתנור כ- 15 דקות או עד שמקלות הלחם מזהיבים.

מוציאים ומגישים.

טיפים:

- לאחר שגלגלתם את המערוך מעל הבצק, תוכלו להכניסו למקרר לכמה דקות, כך שהבצק יתקרר ויהיה קל יותר לתת למקלות הצורה את הספירלה.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מכשירי החשמל TEKA