מרכיבים:
- כוס וחצי קמח
- 150 חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1 חלמון ביצה
למילוי הפתעות:
שוקולד חלב קצוץ, חטיפי אגוזי קצוצים, חטיפי סניקרס קצוצים, חמאת בוטנים, נוטלה
אופן ההכנה:
מעבדים קמח מרגרינה ואבקת סוכר לבצק פירורי.
מוסיפים חלמון ומעבדים רק מעט עד שהחלמון נטמע בבצק.
מעבדים לכדור, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
יוצרים כדור בצק קטן, משטחים אותו מעט על כף היד לצורת "פייתה" מניחים מילוי חטיפי שוקולד קצוצים או מה שאהבים.
מגלגלים חזרה לצורת כדור כך שהבצק עוטף לחלוטין את המילוי.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 10 דקות על 180 מעלות.