עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה אפויה צילום: פרח גבסו

מרכיבים:

  • שרוול פתי בר 500 גרם(אפשר חצי לתחתית דקה יותר)
  • 200 גרם חמאה מומסת(אפשר חצי לתחתית דקה יותר)

למלית:

  • 6 ביצים L שלמות
  • כוס סוכר
  • 4 כפות גדושות פודינג וניל
  • 2 כפות שטוחות קמח
  • גביע שמנת חמוצה 27 אחוז
  • 750 גרם גבינה לבנה

מצרכים לקצפת:

  • 250 מל שמנת מתוקה להקצפה.
  • חצי כוס חלב
  • 5 כפיות פודינג וניל
  • תבנית בנונית חד פעמי משומנת היטב עם חמאה בדפנות ובתחתית

אופן ההכנה:

מחממים תנור על 180 מעלות אפיה.

טוחנים את הפתי בר במעבד מזון.

ממיסים בקלחת את החמאה.

מערבבים את תערובת הפירורים והחמאה.

משטחים בצורה אחידה בתבנית.

בקערה טורפים ידנית את הביצים שלמות עם מעט מלח.

מוסיפים פודינג וקמח ומערבבים היטב למניעת גושים.

מוסיפים את השמנת והגבינה ומערבבים לבלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה לתבנית מעל הבסיס ומכניסים לתנור.

מורידים את מעלות החום ל 150 ואופים 40 דקות.

אחרי 40 דקות מעבירים את פונקצית התנור לטורבו וממשיכים אפיה ל 25 דקות.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לחצי שעה.

מצננים ומעבירים למקרר.

רצוי להשאיר את העוגה לכמה שעות להוציא ולהכין את הקצפת.

בקערה הקציפי את השמנת והחלב כמה דקות..

הוסיפי פודינג והקציפי לעוד דקה וחצי בערך.

הוציאי את העוגה צקי את הקצפת פזרי קוקוס קלוי או קרסט אגוזים והכניסי שוב למקרר ללילה.

*העוגה מושלמת אחרי לילה במקרר.

*אין צורך בלסנן את הגבינות.

*אין צורך במים חמים בתנור(אמבטית מים).

*ניתן לאפות בתבנית קפיצית עגולה קוטר 26.

*חובה לשמן היטב כל תבנית עם חמאה או מרגרינה.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו