בקר מוקפץ
בקר מוקפץ צילום: iStock

מרכיבים:

  • 600 גר' אנטריקוט חתוך דק דק
  • 2 כפות קורנפלור
  • 6 כפות רוטב סויה
  • כף שמן קנולה
  • 2 כפיות שום קצוץ
  • 1/2 כפית ג'נג'ר מגורד
  • חצי כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן)
  • 2 יחידות פלפל צ'ילי פרוס דק (לא חובה)
  • 3 כוסות שעועית ירוקה עדינה קפואה
  • 2 כפות דבש
  • רבע כוס מים רותחים
  • לעיטור: בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את הבשר עם הקורנפלור וכף רוטב סויה.

לחמם מחבת גדולה וכבדה או ווק ולהוסיף שמן קנולה.

לצרוב את הבשר מהקערה כמה דקות עד שמגיע לחצי בישול וצריבה קלה בקצוות.

לערבב כל הזמן בכף עץ גדולה כדי שהבשר לא ישרף

להוסיף שום, ג'נג'ר, בצל ירוק, פלפל צ'ילי, שעויית ירוקה ואת יתר רוטב הסויה והדבש.

ולטגן עוד 2 דקות.

להוסיף מים רותחים, להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל 15 דקות.

להסיר את המכסה, להביא לרתיחה אחרונה תוך כדי ערבוב עד שהשועיית רכה במרקם נגיס.

לפני ההגשה: מפזרים בצל ירוק טרי.

 

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו