
בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל בצהריים (רביעי) את בקשת פרקליטי ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו לדחות את המשך הדיונים נוכח החיפוש המחודש בטלפון של ישועה ושינוי סדר העדים הצפוי.
התביעה טענה שכדי להכין את החומרים להעברתם לסניגוריה יש צורך בשבועיים הפסקה. ההגנה ביקשה לפחות את אותו פרק הזמן כדי ללמוד את החומרים החדשים ולהכין חקירה נגדית, אך בית המשפט דחה את הבקשה הזו.
כעבור שעה קלה, השופטים החליטו בכל זאת לקבל את הבקשה והודיעו: משפט נתניהו ייעצר לשלושה שבועות ויתחדש עם עדות ישועה ב-5 ביולי.
הבקשה הוגשה הבוקר (רביעי) במהלך הדיון בו מגיעה לסיומו החקירה הנגדית של העד המרכזי בתיק 4000, מנכ"ל ''וואלה'' לשעבר אילן ישועה, שעומד מול סנגורו של נתניהו עו"ד בעז בן צור.
דובר נתניהו מסר: ''פרק הזמן שייקח לפרקליטות להכין את החומרים שנמנעו מלמסור כבר לפני חודשים, בצירוף הדרישה המתבקשת של ההגנה ללמוד את החומרים החדשים ולהיערך לחקירה נגדית, מביא את לוחות הזמנים לפגרת בית המשפט.
''הפושים שעלו בחלק מכלי התקשורת שטענו ל'דרישה של פרקליטי נתניהו לדחות את המשפט עד אחרי הפגרה' היא מסגור מעוות ומטעה'', אמר הדובר.
