
לפני שהצהיר אמונים ביום ראשון, נסע השר המיועד לשיתוף פעולה אזורי עיסאווי פריג' ממרצ לביתה של יושבת ראש המפלגה לשעבר זהבה גלאון.
הפרשן הפוליטי עמית סגל חשף בעיתון ידיעות אחרונות כי פריג׳ הציעה לגלאון את התפקיד. יו"ר מרצ לשעבר סירבה בנימוס על אף שפריג' הפציר בה.
״זו הייתה מחווה יפה לדור המדבר מצד מי שנכנס לארץ המובטחת. גלאון, שכיהנה 16 שנה ארוכות באופוזיציה, העדיפה לצפות במהפך מהבית ולא להפוך לשרה של בנט״, כתב סגל.
״גלאון מייצגת שמאל של פעם: מילא בנט, גם עם ליברמן טרם השלימה. מדי מערכת בחירות – ולא חסרו כאלה – כתבה מאמר חריף נגד השותפות עם ישראל ביתנו, והגדירה את ההליכה עם ליברמן ׳הורדת האידיאולוגיה לאסלה׳. במוסדות מרצ יש רבים שמאזינים רוב קשב לדבריה. לו התבטאה נגד כניסה לממשלה, הדבר היה מתבטא גם בתוצאות ההצבעה במוסדות מרצ. היו כאלה שהזהירו שכניסה של השמאל תחת כנפי בנט וסער תחסל אותו אידיאולוגית״.
לדברי עמית סגל, גלאון החליטה לתמוך אחרי מחשבה ארוכה. ״כדברי מנדלבליט, זה היה בלב כבד אבל בלב שלם. מרצ נוסדה כאיחוד של שלוש מפלגות שהניפו שלושה דגלים: החילוניות, הדמוקרטיה והשלום.
״במרצ תהו השבוע מה היו עושים שולמית אלוני ויוסי שריד לו חיו היום. ההיסטוריה מספקת תשובות אפשריות: שריד סירב לתמוך ב־2005 בצירוף העבודה לממשלת שרון – שאותו ראה כמושחת – אף שהדבר כמעט סיכל את תוכנית ההתנתקות. אלוני, מנגד, הסכימה לחבוש שטריימל בשביל הסיכוי לשלום בהסכמי אוסלו. מרצ וגלאון החליטו השבוע ללכת בדרכה של אלוני״.