
אוסטרליה מתמודדת בימים אלו עם מכת עכברים חסרת תקדים, שהביאה לפינוי של בניינים ונזקים אדירים לחקלאות המקומית.
מדינות רבות במזרח ודרום אוסטרליה, בהן ניו סאות' וויילס, קווינסלנד וויקטוריה, ראו בימים האחרונים עשרות מיליוני עכברים מתרוצצים ברחובות, בתוך בניינים ובשדות, כאשר הרשויות מנסות כעת למצוא פתרון להרחקת המזיקים לפני שייגרם נזק רב יותר.
בניו סאות' וויילס נאלצו הרשויות לפנות 420 אסירים ועוד 200 סוהרים מבית כלא מקומי, לאחר שמאות אלפי עכברים השתלטו על הבניין וגרמו נזק לתשתיות בית הכלא, כרסמו את חוטי החשמל וגרמו נזק רב לתקרת המבנה.
מאות האסירים הועברו לבית כלא אחרי עד שהרשויות המקומיות יתקנו את הנזק הרב ויצליחו להרחיק את העכברים מתוך הבניין.
"עכברים פלשו לבית הכלא והנזק הוא במידה כזו שמוטב לנו לפנות את בית הכלא לתקופה מסוימת", אמר פיטר סוורין, הממונה על שרות בתי הסוהר בניו סאות' וויילס.
גם אלפי חקלאים מצאו את השדות והגידולים שלהם מכורסמים לחלוטין וסובלים מנזק עצום, לאחר שמאות מיליוני העכברים השתלטו על השדות. על פי הרשויות באוסטרליה מגפת העכברים הנוכחית נוצרה לאחר מזג האוויר הרטוב שפקד את אוסטרליה בחורף האחרון, שהביא לגידול מזון רב עבור העכברים.
כעת מנסות הרשויות להיאבק בתופעה על ידי הצבת מלכודות עם רעל ודליי מים, ותמונות מאוסטרליה הראו להקות של עכברים מתים שוכבות ברחובות הערים לפני שפונו משם.
עם זאת, ארגוני זכויות בעלי חיים הזהירו מפני השמדה המונית של העכברים, למרות הנזק שהם גורמים, מאחר והמלכודות עלולות לגרום למותם גם של בעלי חיים אחרים.
סטו קרופורד, חקלאי מניו סאות' וויילס, סיפר לרשת ABC באוסטרליה כי לאחרונה הצליח לדוג דג מסוג מקולצלה פלי הנפוץ בדרום אוסטרליה, ומצא בתוכו חמישה עכברים מתים. "דגים אוכלים עכברים ויש פוטנציאל שהרעל הזה יכנס לשרשרת המזון בדרך הזו. יש לכך השלכות עצומות, וזה לא שווה את הסיכון", אמר קרופורד.