גאון בכלוב
גאון בכלובצילום: כפיר בולטין

צמד המילים גאון בכלוב, כבר נותן לנו פתח להבנת ההצגה החדשה שמועלת בימים אלו בתיאטרון הקאמרי. אחרי דקה מבינים למה ולמי הכוונה, ונשאבים לתוכה.

מתוך התפאורה המורכבת מעשרות מסכי טלויזיה בוקעות המילים 'קבלו את הגאון הטלויזיוני יורם גרניט, אמן השעשועונים,חביב הקהל' ועוד ועוד סופרלטיבים.

אחרי דקה נוספת, וגם אם לא קראת את החוברת ההדורה שהוציאו לקראת צאת ההצגה, מבינים היושבים המבוגרים היושבים באולם, שמדובר למעשה בעלייתו ונפילתו של הראשון בבידור של פעם, מלך הטלויזיה עד נפילתו.

יש משהו גאוני בהצגה הזו. לצידו של האמן שהיה פעם בשיאו ועכשיו נמצא בתהליכי פיטורין מהמרקע (הגאון בכלוב), לקחו צעיר אוטיסט, הנמצא על הרצף חיברו אותו עם חידוני הטריויה או תוכניות כמו המרדף (הצייסר), ויצרו יחד עם התפאורנים הצגה שהיא יצירת מופת, שונה, שנונה, מצחיקה עם קצב מטורף ומהיר בין כל הסצנות.

עמוס תמם המעולה, המגלם את יורם גרניט, הוא כוכב טלויזיה ענק עם "פה גדול" הנמצא בשפל של חייו: אשתו זרקה אותו מהבית משום שמאסה בבגידות שלו ותעשיית הבידור זרקה אותו משום שמאסה בקפריזות שלו.

מפגש מפתיע עם ויקי (עירית קפלן שגם כתבה וגם משחקת יוצא מן הכלל) מעריצה נלהבת שמזמינה אותו לביתה, ועם אחיה הגאון שנמצא על הספקטרום,(משחק מצויין), מוליד במוחו של יורם רעיון גדול לשעשועון מטורף שיחזיר אותו אל המסך הקטן.

בתווך, הסיפור של מלך השעשועונים וממציאם, עבור דרך האיומים על המפיק, כעסים בלתי נשלטים על כל מי שלצידו, המשיכה לנשים, לקהל ולמדיום הטלויוני.

כדי להמציא את עצמו מחדש מתקרב גרניט של ההצגה ליונתן ומאמן אותו בעשרות שאלות טריוויה מסוגים שונים. על כולן חוץ מאחת הוא יודע לענות.

כך מתפתח משולש יחסים סבוך שבו כולם מוכנים למכור את נשמתם רק כדי לחיות את החלום.

וההצגה נמשכת. אנשים בקהל לצידי מתחשים ,איך זה יגמר?" ולאיש לא היה מושג חוץ מדבר אחד שהיה ברור- שמה שהיה לא יהיה עוד.

ההצגה, קצבית, כיפית ומלמדת על חיי הזוהר שאינם מושלמים. אכן. התאוה, הקנאה והכבוד מוציאים את האדם מן העולם. שעה וארבעים של הנאה שלימה.