
בני איתי, תלמיד כתה ח' בישיבה התיכונית צביה בלוד, צעד היום למסיבת סיום השנה שתוכננה להתקיים בבריכה העירונית בלוד.
בסמוך לכניסה לבריכה, בסביבות השעה 14:30, בני ושניים מחבריו הותקפו באלימות על ידי קבוצה גדולה של למעלה מעשרים נערים ערבים בגילאי 16-18, סתם, ללא סיבה.
במשך כעשר דקות נערך בהם לינץ' אלים ואכזרי, במהלכו ספגו אבנים, אגרופים ובעיטות, קללות, חטפו מהם את הכיפות וקרעו להם את החולצות, ומי יודע איך היו הדברים מסתיימים אילולא הגיע אחד הרבנים מן הישיבה לחלץ אותם.
הנערים ניסו להתגונן, אחד הנערים סובל מלקות בראיה, ושני האחרים ניסו ככל יכולתם לגונן גם עליו, כאשר האלימות הולכת ומתגברת, וכאשר עוד ועוד בני נוער ערבים מצטרפים ללינץ האלים נגד שלושה תלמידים יהודים צעירים מהם.
זו המציאות בה אנו חיים היום בלוד - נערים חוששים ללכת באמצע העיר ובאמצע היום, אין משילות, אין הרתעה, אין נוכחות משטרתית, וכאשר רשויות השלטון, העירייה ואכיפת החוק משקיעות את המאמצים בלפייס את האלימות הערבית במקום לגדוע את האלימות והטרור בו אנו חיים.
נתנאל איזק, המשנה לראש העיר לוד מסר בתגובה ללינץ: "מקרים אלה חמורים ביותר. רק אמש מצאו תת מקלע בתוך מזגן בחצר של בית ספר בלוד. לצערנו, האלימות בעיר קשה מאוד ולצערי כרגע אין כל הרתעה.
''אני חושש כי האלימות הזאת תגיע מהר מאוד לכל חלקי הארץ ויפרצו מהומות נוספות בערים נוספות. אם לא מטפלים באלימות האלימות מגיעה לאזרחים שומרי החוק. אנו נמשיך לפעול לחקיקה מהירה שתעניש את הפורעים אך על ממשלת ישראל להתמקד כרגע בפיתרון בערים המעורבות לפני שכל הארץ תיהפך לחזית'', הוסיף איזק.
