אורז מטוגן
אורז מטוגן צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 2 כוסות אורז לבן מבושל שנח לילה במקרר.
  • נתחי שאריות עוף או בקר חתוכים לקוביות קטנות (אופציונלי)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • כוס וחצי אפונה וגזר קפואים
  • כפית שורש ג'נג'ר מגורד
  • 3 שיני שום קצוצות
  • קופסה גרגירי תירס קפוא או משומר, מסונן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כף רוטב טאריקי
  • 4 ביצים טרופות
  • מלח, פלפל לבן לפי הטעם
  • בצל ירוק לקישוט

אופן ההכנה:

מחממים מחבת גדולה או ווק

מוסיפים שמן למחבת

שימו לב! בשלב הזה הכל קורה מהר:

מוסיפים את השום לשמן עד שמשחים מעט

מוסיפים ג'נג'ר.

מוסיפים את האפונה והגזר, התירס ומטגנים כ3 דקות.

אם בחרתם להוסיף עוף, זה הזמן

מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כ4 דקות.

מזיזים הצידה את המסה, מוסיפים מעט שמן על המחבת ושופכים את בלילת הביצים.

יוצרים חביתה (לא מקשקשים את הביצים) ואז בעזרת מרית שוברים אותה לנתחים קטנים

מערבבים הכל יחד, מוסיפים סויה, טריאקי , מלח ופלפל לפי הטעם.

מסירים מהאש, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעט בצל ירוק קצוץ.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו