
בעקבות האסון שהיכה במיאמי יצאו מרכזי הנוער של OU ישראל בפרויקט של חיזוק וסולידריות עם הקהילה היהודית במקום, בפרויקט התבקשו חניכי מרכזי הנוער לשתף חיזוקים, סרטונים ושירים בלוח מודעות דיגיטלי מיוחד שנפתח לצורך הדבר.
כזכור, באסון שהתרחש בלילה שבין יום רביעי לחמישי קרס מבנה מגורים בעל 12 קומות, עד כה התגלו חמש גופות באזור האסון ועוד 159 אנשים מוגדרים כנעדרים. תושבי האזור מספרים כי מדובר בבניין שרוב דייריו היו יהודים וברוב הדירות בבניין היו קבועות מזוזות.
"לצערי אנו לא יכולים להגיע פיזית למקום האסון ולסייע בהצלת החיים", אומרת רחלי עמר ניניו – מנהלת פיתוח והדרכה, "אבל להביע סולידריות זה דבר חשוב ונדרש, אחים שלנו נמצאים כעת בתוך אסון כבד שעדיין אי אפשר לדעת את סדר הגודל שלו, אנחנו מתפללים לבשורות טובות ושולחים חיזוקים למשפחות הדואגות".
בלוח המודעות הדיגיטלי שנפתח הבוקר כבר עלו איחולים וחיזוקים רבים לקהילה במיאמי, "אוהבים אתכם ומחזקים את ידכם. מרכז נוער OU ישראל "מקום בלב" חולון ישראל. עם ישראל חי!" כתבו חניכי מקום בלב בחולון, נערות ונערים נוספים כתבו ברכות ואיחולים נוספים.
הרב אבי ברמן מנכ"ל OU ישראל מסביר את חשיבות הפרויקט: "אנחנו כתושבי מדינת ישראל מעריכים ומוקירים בכל פעם יהדות העולם מתפללת עלינו כשאנחנו עוברים מצבים לא פשוטים, כעת מוטל עלינו להתפלל ולשלוח את אהבתנו לקהילה היהודית במיאמי שעוברת תקופה מאוד לא קלה. עם ישראל הוא אחד ולא משנה איפה אנחנו מעולם, אנחנו עם אחד".
