רולדת אלפחורס
רולדת אלפחורס צילום: פרח גבסו

מרכיבים:

  • 5 ביצים גדולות שלמות
  • חצי כוס סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 3/4 כוס קמח + כפית אבקת אפיה
  • תבנית תנור מרופדת ומשומנת.
  • ריבת חלב
  • קוקוס

לקצפת:

  • 250 מל שמנת מתוקה להקצפה
  • כף אבקת סוכר או סוכר
  • 2 כפות פודינג וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור על 170 מעלות אפיה.

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים מעט.

מקציפים את הביצים שלמות עם מעט מלח למשך 5 דקות על מהירות גבוה.

מוסיפים בהדרגה סוכר(חשוב להקציף לפרק זמן ארוך עד 7 דקות עד שמתקבלת בלילה חזקה וחלקה).

מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בזרם דק את השמן.

מחליפים את המקצף בלון לוו גיטרה ומוסיפים את הקמח בהדרגה.

מכבים את המיקסר ומערבבים עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.

יוצקים לתבנית מיישרים לגובה אחיד

אופים למשך עשרים דקות.

אחרי האפיה מצננים מעט ומגלגלים עם נייר האפיה לרול.

בנתיים מקציפים את השמנת למרקם רך וחלק.

הרכבת הרולדה:

פותחים את הרולדה

ומורחים ריבת חלב.

מורחים על ריבת החלב קצפת ומגלגלים הפעם בלי נייר אפיה את הרולדה לרול.

מפזרים קוקוס בנדיבות על נייר אפיה קוקוס.

מורחים ריבת חלב על כל הרולדה (בחלק החיצוני)ומעבירים לקוקוס

מצפים היטב את כל הרולדה בקוקוס מכל הכיוונים ומעבירים למגש.

רצוי לעטוף את הרולדה ולקרר עד שעתיים לפני ההגשה.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו