
קרן פלס התחילה את דרכה ככותבת שירים לאחרים, ועד היום היא לא מתחרטת על זה. "זה חלק מהדי.אנ.אי שלי" היא אומרת, "אני מאמינה שבמוסיקה, כמו בחיים, מפגש בין שתי מציאויות, יוצרת מציאות חדשה".
המפגש האחרון שלה היה עם מוש בן ארי, והבוקר המפגש הזה הוליד שיר חדש - 'אושר בא והולך'. השיר, שכתבה והלחינה פלס, מדבר על החיים ומה שנחשף שם, בין הילדות לסוף.
"את מוש אהבתי עוד לפני שנפגשנו" מספרת פלס, "השירים שלו פרצו לי אל הנעורים והכניסו בריזה אופטימית, שאף מצב רוח לא עומד בפניו. בהמשך זכיתי להכיר בן אדם מעורר השראה שגם בלי לדבר, קולו הייחודי נשמע. ״אושר בא והולך״ בא אלינו רגע אחרי שכמעט הלכנו לאיבוד".
"עברנו תקופה שכולם רוצים להגיד שכבר עברה, אבל אנחנו מבינים כבר שכלום לא מוחלט. זה שיר תזכורת, להמשיך ללכת לכיוון האור, גם אם קשה לראות את סוף המנהרה ולהודות על המעט שיש. לפעמים הוא עולם ומלואו".
״לפעמים להיות בשקט ולא להפריע זה הדבר הכי אקטיבי לעשות" משתף גם בן ארי. "ככה היה במפגש עם קרן והשיר היפה הזה שכתבה. קרן היא אדם שממקסם את מי שלידה, וזה נדיר. מכאן תקשיבו לשיר שלנו. הוא אמיתי״.
