
מרכיבים:
- 2 ק"ג נתח אנטריקוט או בריסקט טרי
למרינדה:
- רבע כוס שמן זית
- 5 שיני שום קצוצות גס
- 3 כפות סוכר חום
- מלח, פלפל גרוס
אופן ההכנה:
זורים על הנתח מ2 צדדיו מלח ופלפל שחור גרוס.
שופכים את המרינדה על הנתח ומעסים הייטב מ2 צדדים.
מכסים את התבנית ומעבירים למנוחה של לילה שלם במקרר.
לקראת הצלייה:
צולים את הבשר כשהוא בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור על 220 מעלות.
כשהתנור חם, מניחים את הבשר על רשת תנור ומתתיה מניחים תבנית עם מעט מיים לספיגת עודפי השומן מהצליה.
צולים את הנתח על 220 מעלות למשך 15 דקות.
מורידים את חום התנור ל170 וממשיכים לאפות עוד 30 דקות לדרגת מדיום רייר. אפשר להוסיף 5 דקות למדיום וול.
מוציאים את הבשר מהתנור ומייד עוטפים אותו בנייר כסף. השלה הזה, הבשר צריך לנוח במיצים שלו ולסיים את הבישול כשעתיים עד שמתקרר בטמפרטורת החדר.
לאחר המנוחה, פורסים את הבשר לפרוסות דקות נגד כיוון סיבי הבשר.
מומלץ להגיש לצד רוטב צ'ימיצ'ורי, רוטב יין מצומצם או כל רוטב שאהבים.