
רבים מכירים את שי באב"ד מתפקידיו השונים במערכת הציבורית אך רק מעטים יודעים כי הוא לא מוותר על אף יום מילואים בגדוד עליו הוא מפקד.
אמש בטקס היחידות המצטיינות בהשתתפות נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, שר הביטחון -בני גנץ והרמטכ"ל אביב כוכבי, קיבל גדוד "חוד הגולן", עליו מפקד סגן אלוף (במיל') שי באב"ד, תעודת הצטיינות.
באב"ד ניצל את ההזדמנות להודות לנשיא המדינה המסיים היום (רביעי) את כהונתו: "לך אדוני הנשיא היקר, זהו יומך האחרון כנשיא המדינה ואנחנו נתגעגע אליך מאוד, כהרגלך ריגשת מאוד, נגעת בכל אחד ואחת מאיתנו ואין יותר סימבולי מזה שבחרת לסיים את תפקידך בטכס הוקרה לאוכלוסיית המילואים.
''אני לעד אקח איתי את השעות שלנו יחד, את המחוות, את העצות וחכמת החיים, את ההכוונה, את הפירגון והמילים הטובות, ובעיקר את היכולת שלך למלא לנו את המצברים ולראות ולהראות את כל מה שיפה וטוב כאן בארץ שלנו. אני אסיר תודה על הזכות שנפלה בחלקי בקשר המיוחד איתך, עם ישראל זכה שאתה נשיא המדינה שלנו!"
באב"ד כתב לחיילי הגדוד: "גאווה ענקית וזכות גדולה להיות חלק מגדוד חי"ר 'חוד הגולן'! מפקדים וחיילים במילואים שנותנים את הכול במסירות, במקצועיות ובערכיות שמבטאת היטב את הציונות בת דורנו! אין ראויים ממכם להצטיינות הזאת ואני מצדיע לכם".
באב"ד לא שכח להודות גם למי שעומדות ועומדים מאחורי חייליו, "ואחרונים חביבים, אך ראשונים במעלה, שני וכל בני/ות הזוג של משרתי המילואים שהנטל האמיתי נופל עליכן! וללא התמיכה המאפשרת ולקיחת האחריות המלאה על הבית והמשפחה זה לא היה יכול לקרות! ההצטיינות הזאת היא בראש ובראשונה שלכן! אשרי העם שאלו הם בניו ובנותיו".