
שר החוץ יאיר לפיד נפגש היום (חמישי) בירדן עם עמיתו איימן ספאדי, סגן ראש הממשלה ושר החוץ.
השניים הגיעו השניים להסכמות בנושאי סחר ומים. שני הצדדים הסכימו להגדיל את פוטנציאל הייצוא של ירדן ליו"ש לסכום של כ-700 מיליון דולר מכ-160 מיליון דולר בשנה, מתוכם 470 מיליון דולר תחת תקני הסחר הפלסטינים (רשימת A1) והשאר בהתאם לתקני הסחר בישראל (רשימת B).
את הגידול יסכמו הצדדים בהתאם לפרוטוקול פריז, המהווים את המסגרת הכלכלית לסחר בין ישראל לרשות הפלסטינית.
בנושא המים סיכמו השרים כי ישראל תמכור לירדן 50 מיליון קוב מים נוספים בשנה זו, הפרטים הסופיים יושלמו על ידי הצוותים המקצועיים בימים הקרובים. ההסכמה הגיעה בהמשך להחלטת רה"מ בנט כי מדינת ישראל תמכור לירדן עד 50 מיליון קוב בשנת המים הנוכחית.
שר החוץ לפיד אמר לאחר הפגישה: ״ממלכת ירדן היא שכנה ושותפה חשובה למדינת ישראל, משרד החוץ ימשיך לקיים שיח שוטף על מנת לשמר ולחזק את היחסים, נרחיב את שיתופי הפעולה הכלכליים לטובת שתי המדינות. אני מודה לסגן ראש הממשלה ושר החוץ הירדני על קידום הנושאים. מודה לראש הממשלה, נפתלי בנט על התמיכה במהלך, לשרת הכלכלה, אורנה ברביבאי, ולשרת האנרגיה והמים, קארין אלהרר על קידום הנושאים מול ירדן''.