ורנדה
ורנדה צילום: אנטוני מיכאלו

בשבוע הבא, מיד אחרי תשעה באב תפתח בירושלים מסעדת "ורנדה".

המסעדה החדשה שתפתח במלון היוקרה הירושלמי "מצודת דוד" וכשמה כן היא- טראסה יפה להפליא המוקפת באדריכלות ירושלמית ומול נופיה של חומות העיר העתיקה.

פסיפס התרבויות המרתק של העיר, בה נולד וחי השף אבירם חיוקה, מהווה את ההשראה למיזוג של טעמים, ניחוחות וצבעים מקומיים.

השף אבירם חיוקה יצר למסעדה קולינריה מקומית המתכתבת עם המטבחים של אימו, סבתו ומטבחים אותנטיים נוספים של העיר. הוא משלב טעמים וריחות ירושלמים שירגשו כל אחת ואחד מכן/ם.

אבירם, שעבד במטבחים של שפים מובילים כמו השף עזרא קדם, השף מאיר אדוני ועוד, מוכר מפרויקט קודמים שלו ואף כיכב בעונה הראשונה של "משחקי השף".

בין המנות שיצר השף אבירם חיוקה לתפריט של מסעדת ורנדה החדשה ניתן למצוא מנות כמו מנת קאדה סיסקה- מאפה כורדי ממולא בשר בקר בבישול ארוך לצד איולי חמוסטה, מנת שקדי עגל בלווי חציל, פלפל חריף, כוסברה, טחינה שחורה ועמבה, עגבניות ועוד שלל מנות יציריות כמו קרפצ'יו חציל, ארצ'יני ירושלמי (ורסיה על קובה אורז במילוי פטריות), טרטר דג בתיבול מקומי לצד מטבל מלפפונים וסלט קישואים נא. ימים ראשון עד חמישי בשעות 18:00-23:00. כשר בשרי, רבנות ירושלים.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו